چکیده

تفاوت حسابرسی با حسابداری چیست؟؟؟ امروزه برخلاف گذشته که فعالیت های اقتصادی ساده بودند گسترده تر و میتوان گفت که پیچیده تر نیز شده انداز گذشته تا کنون کنترل حساب ها ، کنترل سودو زیان ثبت و نگهداری آنها در دفاتر شکل میگرفته است.در دوران کنونی تنها کسانی که به اطلاعات مالی دست داشته باشد میتواند تصمیم گیری اقتصادی درستی داشته باشد.قبل از اینکه تفاوت حسابداری و حسابرسی را بدانیم باید ببینیم که هر کدام به چه معنایی هستند. بعد از مشخص کردن تعریف هر یک از آنها میتوانیم تفاوت آنها را بهتر بشناسیم.به طور کلی ،حسابداری به مدیریت سوابق مالی افراد یا شرکت و گزارش امور مالی آنها گفته میشود. از سوی دیگر،حسابرسی سوابق حسابداری افراد یا شرکت ها را بررسی میکند تا تعیین کند که آیا اطلاعات آنها مشروع و دقیق است یا خیر.

access_time ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۶ بهمن
remove_red_eye 4049 بازدید
حسابرسی یا حسابداری؟؟؟

 

حسابداری به چه معناست؟

به فرآیند شناسایی ،اندازه گیری ،ثبت و ارائه گزارش های اطلاعات اقتصادی که به تصمیم گیرندگان داخل و خارج سازمان برای تصمیم گیری کمک میکندحسابداری میگویند.بر خلاف آنچه که گاهی به اشتباه تصور میشود که حسابداری همان دفتر داری نیست و دفتر داری تنها بخشی از فرایند حسابداری محسوب میشود. حسابداری با عنوان زبان تجارت شناخته میشود.

حسابرسی چیست؟

به طور کلی حسابرسی یعنی بازرسی جستجو گرانه تمامی مدارک و اسنادحسابداری برای کشف تقلب اشتباه  .مهمترین هدف حسابرسی اظهار نظر نسبت به این موضوع میباشد.که آیا صورت های مالی مطابق با استانداردهای حسابداری تهیه شده است یا نه ،انواع حسابرسی شامل حسابرسی صورت های مالی ،حسابرسی عملیاتی ،حسابرسی داخلی و ... می باشد.

ارتباط میان حسابداری و حسابرسی

 یکی از سوالات متداولی که ذهن تمامی علاقه مندان به مبحث حسابداری را به خود مشغول میکند این است که تفاوت حسابرس و حسابدار چیست؟اگر چه این دو حرفه بسیار به هم شبیه و نزدیک هستند در بسیاری از موارد به اشتباه گرفته میشوند  اما تفاوت های بسیار آشکاری  در میان حرفه حسابداری و حسابرسی وجود دارد .بهترین پاسخ این است که هر دو مسئول فرآیندهای حسابداری شرکت بوده ، ولی به طور کلی حسابرس ناظر مسئول بررسی کارهای حسابدار است ، بدین ترتیب  که تمامی فعالیت ها و کارهایی که توسط یک حسابدار در طول یک دوره مالی ماهانه  یا سالانه انجام میشود ، بعد از آن توسط یک حسابدار خبره ارزیابی و بررسی شده و کلیه اشکالات آن گرفته میشود و یا در صورت عدم اشکال در انجام فعالیتهای حسابداری ،تایید مالی به آن فعالیت ها داده میشود.

 

  • 1-اهداف اصلی

هدف اصلی حسابداری شناسایی وضعیت مالی و عملیاتی یک تجارت است .از طریق تولید گزارشهای مالی ذینفعان می توانند سود آوری ،وضعیت مالی و کلی یک شرکت را کشف کنند. از سوی دیگر ، هدف اصلی حسابرسی ارزیابی صحیح بودن  صورت های مالی است .حسابرسان به تجزیه و تحلیل معاملات تجاری در یک دوره حسابداری خاص می پردازند تا از صحت و انطباق آنها مطمئن شوند.

  • 2-بازار کار

به طور کلی بازار حسابداری نسبت به کار بازار حسابرسی بسیار بزرگتر است. حسابرسی خود به نوعی از زیرمجموعه های حسابداری است.

حتی با وجود اینکه حسابداری یکی از رشته هایی است که تعداد فارغ التحصیلان بسیار زیاد است اما جای نگرانی بابت وجود بازار کار برای این رشته وجود ندارد.در حال حاضر به سمتی در حال حرکت هستیم که حتی واحد های اقتصادی کوچک و متوسط نیز برای مدیریت امور مالی کسب و کار خود به حسابدار نیاز دارندو از خدمات حسابداری بهره میگیرند.بنابرین جای نگرانی از بابت وجود شغل در این بازار کار وجود ندارد.

3-مزایای حسابرسی نسبت به حسابداری

حسابرسی دارای حقوق به مراتب بالاتر از حسابداری است.به طوری که حق الزحمه مهر و امضای یک حسابرس مستقل،حداقل به اندازه حقوق یک ماه حسابدار معمولی میباشد.

4-استاندارد های حسابرسی و حسابداری

استاندارد های حسابداری:

جدا از تفاوت های حسابرسی و حسابداریبه استاندارد های هر یک میپردازیم.استانداردهای حسابداری شامل بخش هایی از جمله شرح مسئله که به توصیف مشکلات در حرفه حسابداری می پردازد، بحث مستدل شامل راه مقابله با مشکلات حسابداری بوده و ارائه راهکار که به تصمیم هایی در خصوص رفع مشکل سازمان می پردازد .

استاندارد های حسابرسی: 

استانداردهای حسابرسی نیز در سه بخش خلاصه میشود؛ اول استاندارد های عمومی یعنی یک حسابرس باید دارای مدرک تحصیلی و یا  مورد تایید انجمن حسابداران خبره ایران باشد دوم استاندارد های میدانی یعنی نحوه ی عملکرد و تعیین روشهای مناسب را برای انجام کار ارائه نماید برنامه ریزی کافی ،نظارت کافی بهره مندی از سیستم کنترل داخلی و توجه خاص در مورد جمع آوری مدارک از جمله این روش است اما سوم استاندارد های گزارشگری است که در این مرحله پس از اینکه حسابرس با توجه به مدارک جمع آوری شده به این نتیجه می رسد که تواانسته به یک اجماع نظر برسد و نتیجه نهایی را ارائه کند .

5- زمانبندی های کاری متفاوت

حسابداری یک فعالیت مستمر است که در طول عمر یک کسب و کار رخ میدهد .از زمانی که شرکتی بنا نهاده می شود تا پایان آن ،روند حسابداری ادامه دارد و شاید حسابدار در میان اولین نفراتی باشد که در هر شرکتی استخدام می شود .از سوی دیگر ، حسابرسی یک فعالیت مستمر نیست .زمانی شروع می شود که شرکت یا سازمانی نیاز به تجزیه  و تحلیل معاملات و حساب های مالی داشته باشد .حتی ممکن است در زمانی شروع شود که مورد مالی مشکوکی در سازمان دیده شود و علیه سازمان و فردی در آن شکایت مالی مطرح شده باشد

6-تفاوت در مسئولیت های افراد انجام دهنده کار

وضایف حسابدار شامل ثبت رویدادهای مالی در دفاتر حسابداری ،بررسی و تحلیل و تعیین نتایج وضعیت سودآوری و ارائه اطلاعات به تصمیم گیرندگان از طریق ارائه گزارش های کاربردی است. اما وظیفه حسابرسی بررسی همه این اطلاعات و تحلیل صحت و انطباق آن ها با واقعیت است. در صورتی که حسابدار وظایف خود را به درستی انجام دهد حسابرسی با چالش ها و مشکلات کمی رو به رو خواهد شد.

در نهایت حسابداری بهتر است یا حسابرسی؟

در نهایت با توجه به مواردی که توضیح دادیم میتوانیم به این جمع بندی برسیم که حسابداری یکی از آن دسته رشته های پردرآمد و پر طرفدار است که میتواندگزینه خوبی برای تحصیل باشد و یک آینده شغلی مناسب رابرای متقاضیان و تحصیل کودکان این رشته فراهم کند.البته برای فعالیت در رشته حسابداری لازم است که درکنار داشتن مدرک تحصیلی ،حتما مهارت های عملی مربوط به این کار را کسب کنید وبدانید که در بازارهای کاری باید چگونه فعالیت کرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر با موسسه تماس بگیرید.