چکیده

دوره استانداردهای حسابداری بین المللی که با قبولی در آزمون آن دانشجویان موفق به اخد مدرک از انجمن حسابداران خبره انگلستان می شوند.این دوره برای افرادی که در زمینه حسابداری حسابرسی و مالی فعالیت می کنند و افرادی که می خواهند دانش خود را در زمینه استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی از لحاظ تئوری و کاربردی افزایش داده و بروز نمایند مناسب است.

access_time ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ آذر
remove_red_eye 2407 بازدید
استاندارد های IFRS چیست و چه کاربرد های دارد؟

 

IFRS چیست ؟

IFRS مخفف International Financial Reporting Standard به معنای استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی است.IFRS به مجموعه ای از استاندارد های حسابداری گفته می شود که توسط هیئت استانداردهای بین المللی (IASB) تدوین شده اند. در واقع هدف از تاسیس  IFRS ،ایجاد یک زبان حسابداری مشترک میان کسب و کارهای مختلف در سراسر جهان است.استاندارد های بین المللی گزارشگری مالی شامل قوانین و رویه های مشترکی هستند که باعث شفاف سازی و قابل فهم بودن صورت های مالی در سراسر جهان می شوند. ( IFRS ). 

تاکنون بیش از 120 کشور از جمله کانادا ، روسیه و همه اعضای اتحادیه اروپا IFRS را برای گزارش دهی مالی شرکت های خود الزامی دانسته اند.با پذیرش IFRS یک شرکت می تواند صورت های مالی خود را با اصول مشابه به شرکت های رقیب خارجی ارائه کند. بدین ترتیب امکان مقایسه بین اطلاعات این شرکت ها امکان پذیر می شود.

مزایای IFRS چیست ؟

1)شرکت ها می توانند با تنظیم گزارش های مالی خودبر اساس استانداردهای IFRS ، زمینه های همکاری با شرکت های بزرگ بین المللی را فراهم کنند.

2) IFRS این امکان را به شرکت ها می دهد تا شاخص های پاسخگویی ، شفافیت و گزارشگری مالی خود را در ابعاد بین المللی ارتقا دهند.

3) رعایت استانداردهای IFRS در شرکت های بین المللی تاثیر بسیار زیادی درجلب اعتماد سرمایه گذاران خارجی دارد.چرا که این امر موجب می شود تا سرمایه گذاران خارجی درک بهتری از صورت های این شرکت ها داشته باشند.

4) به کارگیری IFRS به شرکت ها کمک می کنند تا بتوانند نمایندگی های خود را در سایر نقاط جهان داشته باشند.

IFRS

تفاوت های استانداردهای حسابداری ایران و IFRS :

بخش قابل توجهی از این دو استاندارد با هم منطبق هستند ولی تفاوت های قابل توجهی از این دو استاندارد با هم منطبق هستند ولی تفاوت های آشکاری نیز موجود است

-IFRS برای بالا بردن شرایط انطباق اکثر کشورها بیشتر بر روی مفاهیم کلی تاکید می کند ولی استانداردهای حسابداری موجود در ایران به جزییات اهمیت بیشتری داده است.

برای مثال هزینه های تحقیق و توسعه در استاندارد شماره 7 حسابداری داخلی در تاریخ وقوع به هزینه منظور می شود اما در IFRS مخارج تحقیق هزینه می شود.

IFRS در ایران :

در ایران در سال 1395 بورس اوراق بهادار استفاده از این استاندارد را در شرکت های بورسی انجام داد.به همین علت تمام شرکت های مربوط به بورس اعم از اصلی و فرعی و وابسته مجبور به ارایه صورت های مالی تلفیقی IFRS .شدند

به همین علت نیازی به ارایه آن بر پایه استاندارد های حسابداری ایران نیست.

در نتیجه تبدیل اطلاعات مالی از استانداردهای جاری به IFRS امری اجباری است.

اطلاعات مالی IFRS :

برای دستیابی به اطلاعات مالی بر حسب IFRS به دو مورد مهم که :

  • -کارشناسان مالی باید توانایی لازم در جهت تغییرات بین این دو استاندارد را دارا باشند 
  • -برنامه هایی توانمند برای استفاده و پی بردن به نتایج مالی لازم  است.
  • نیازهای اولیه IFRS :
  • -مشخص شدن تمام دارایی ها و بدهی ها
  • -اجرای تمام محدودیت های IFRS 
  • -دسته بندی انواع دارایی ها با استانداردهای IFRS
  • باید به این نکته توجه کرد که  IFRS به تمامی اطلاعات مالی گذشته و جاری نیز باید دسترسی داشته باشد 
  • در نتیجه تمام رخداد های موجود باید با استانداردهای جدید مورد بررسی قرار بگیرند که معمولا بیشتر آنها یکسان خواهند بود.

 

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و یا ثبت نام در دوره های IFRS مجموعه پارسیان به اینستاگرام مجموعه و یا قسمت ثبت نام سایت مراجعه نمایید.

 

سایت های مرتبط :

جامعه حسابداری رسمی ایران