چکیده

در این بلاگ شما می توانید تمامی مطالبی که برای یک حسابدار موفق بودن لازم است بدانید را مطالعه کنید

access_time ۱۴۰۱ شنبه ۱۵ مرداد
remove_red_eye 662 بازدید
ویژگی های یک حسابدار موفق

امروزه در کسب و کارها یکی از مهمترین دغدغه هایی که ذهن صاحبان مشاغل را به خود مشغول کرده است,چگونگی کسب موفقیت در این بازار رقابتی شدید است.باید گفت که برای آغاز کار و موفقیت در حرفه مالی,نیاز به مهارتهای تخصصی ,دانش کاربردی,قدرت تجزیه و تحلیل و از همه مهمتر تجربه مفید و کاربردی دارید.حسابداری یکی از مشاغلی است که شاید شما به عنوان یک کاراموز حسابداری یا فردی که مدت ها در این شغل مشغول به کار است چندین بار به این موضوع فکر کرده اید که برای تبدیل شدن به یک حسابدار موفق به چه اطلاعات و دانشی نیاز دارید.البته اگر تحصیلات دانشگاهی نداشته باشید باز هم جای نگرانی نیست.دوره های بلند مدت حسابداری مثل دوره های جامع حسابدار حرفه ای و یا استانداردهای حسابداری و... می تواند شما را در این امر یاری کند و توانایی
هایتان را در این زمینه ارتقا دهد.
شاید از خود بپرسید که یک حسابدار چه چیزهایی باید بلد باشد ؟ در زیر به برخی از موارد مهم آن اشاره شده است.

تمرکز در یک شاخه :

حسابداران موفق سعی می کنند ضمن آگاهی حداقلی از حوزه های مختلف حسابداری از قبیل حسابداری مالیاتی , حسابداری مالی , حسابداری بهای تمام شده , حسابداری مدیریت , حسابداری بخش دولتی , حسابرسی داخلی و ..... در یک محور اصلی به طور خاص تمرکز کنند و در آن حوزه به یک متخصص تمام عیار تبدیل شوند.


2-دقت و تمرکز باال در حین انجام کار :


دقت و نظم در همه کار الزامی است.در مورد حسابداری این امر مهم تر است.چرا که حسابدار تمام روز با اعداد و ارقام ریز و درشت سروکار دارد.او باید دقیق و سرموقع همه اتفاقات مالی را ثبت کند و کنترل و بازنگری دقیقی بر روی کارهای روزانه خود داشته باشد.


3-دقت و جدیت بالا :


یکی از ویژگی های مهم کارمند موفق جدیت در کار است.کارمندان جدی اغلب وظایف خود را به درستی و به موقع انجام میدهند و این اجازه را به ما می دهند تا بر روی وقت شناسی و کیفیت کار آن ها حساب کنیم.افرادی که در کار خود جدی هستند زودتر ترفیع رتبه دریافت می کنند.چرا که با جلب اعتماد کارفرمایان , انان را راضی نگه می دارند.


4-خلاقیت :


حسابدار موفق هنگامی که با مسئله ای مواجه می شود برای حل آنها راه حل های خالقانه ای می یابد و با بررسی هرکدام از آنها بهترین راه حل را انتخاب می کنند.


5-تخصص بالا :


یکی از اصلی ترین نیازهایی که حسابداران باید در آن مهارت داشته باشند تسلط به نرم افزارهای آفیس مخصوصا اکسل وهمچنین تسلط بالا به نرم افزارهای حسابداری است.هرچه نرم افزارهای بیشتر و معروف تری را بشناسید و با انها کار کرده باشید درصد موفقیت شما در این شغل بیشتر است.


6-مدیریت منظم منابعی مانند پول و زمان :


مدیریت پول : حسابدار موفق با پول سازمان و یا حتی با پول خودش ولخرجی نمی کند.آنها در وهله اول مدیر مالی خوبی برای زندگی شخصی خود هستند
مدیریت زمان : حسابدار موفق از زمان به نفع کار و تاثیر بیشتر استفاده می کند.افرادی که نمی توانند زمان را به خویی مدیریت کنند حسابدار موفقی نخواهند شد.


7-ارائه راهکارهایی برای کاهش هزینه ها و ارتقا سود :


حسابداری که می خواهد پله های ترقی را طی نماید و تحت عنوان یک حسابدار موفق شناخته شود می بایست بتواند برای مدیران نظیر یک مشاور ایفای نقش نمایند.


8-مهارت های سخنوری و نوشتاری :


برای برقراری ارتباط با سهامداران و مدیران شرکت و سازمان هایی نظیر مالیات , بیمه و...و همچنین انجام تفسیر گزارش های حسابداری و ارائه آن ها , داشتن مهارت های سخنوری و نوشتاری از اهمیت بالایی برخوردار است.


9-اشراف به قوانین مالیاتی و بیمه :


مبحث آگاهی از قوانین مالیات و اظهارنامه های مالیاتی بسیار کلیدی و اساسی است.سهل انگاری در این بخش واقعا قابل جبران نیست و ضررهای متعددی به مدیران تحمیل می کند.برای تمامی حسابداران بسیار الزامی است که اشراف کلی به مقررات مالیاتی نظیرمالیات درآمد , ارزش افزوده , مالیات حقوق, و معافیتهای مالیاتی داشته باشند.تسلط و توان تهیه و تنظیم گزارش های مالیاتی
را کسب نمایند و به طور منظم در زمانهای درخواستی این گزارشها را ارائه دهند.


10-در مورد اطالعات مالی شرکت و سهامداران کامال رازدار باشید :


حسابدار همه اطلاعات مالی سازمان را می داند.او مورد اعتماد است و به ریزترین مسائل مالی صاحبان سهام و مدیران آگاه است.در پاسخ به این اعتماد او باید بسیار رازدار باشد و از افشای مسائل مالی سازمان خود خودداری کند.


11-مشتریان خود را درک کنید :


به عنوان یک حسابدار صرفا محاسبات و برآوردهای ذهنی شما کافی نیست.شما باید بتوانید با مشتریان تعامل خوبی داشته باشید و این درک و مراوده به شناخت مشتریان , درک نیازهای آنان و برآورد نیازهایشان کمک می کند.اگر بتوانید درک کاملی از کسب و کار مشتری خود داشته باشید,مشتریان به احتمال زیاد برای شما ارزش بیشتری قائل خواهند شد.یک حسابدار خوب
قطعا روابط بین خود و مشتریان را به خوبی حفظ می کند.


12-رعایت آداب معاشرت :


یک حسابدار موفق :
*قادر به مدیریت جلسات و خاتمه دادن به آنها در زمان مناسب است.
*به جزئیات توجه می کند و بر اساس واقعیت ها و حقایق و شواهد سخن می گوید
*هیچ وقت گفتن ) متشکرم ( را فراموش نمی کند و بابت خدماتی که از دیگران دریافت می کند سپاس گزاری می کند
*وقتی وارد جمعی می شود, خود را به افراد جدید معرفی می کند
*همیشه از تواضع کافی برخوردار است و حس خودبرتربینی به دیگران منتقل نمی کند.
*وقت شناس است و هیچ گاه دیگران را منتظر نمی گذارد.
*می داند که چه زمانی باید به احترام دیگران از جا برخیزد.


13-تسلط کامل بر نکات کلیدی و کلی قوانین اداره کار و حسابداری حقوق و دستمزد :


محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان سازمان از دیگر تکالیف حسابداران می باشد.حسابداری حقوق و دستمزد نیز یکی از تخصصی ترین شاخه های حسابداری است.لذا همه حسابداران  بر این قوانین تسلط کافی و کامل داشته باشند.اطلاع از آیین نامه ها , بخشنامه ها و قوانین مرتبط با نحوه محاسبه حقوق پایه , اضافه کاری , سایر مزایا و کسورات می تواند مهارت
حسابداری حقوق و دستمزد را به یک حسابدار بیافزاید.


14-تغییرات قوانین را همیشه دنبال کنید.


حوزه حسابداری روز به روز در حالی که حسابداران نیاز به درک اساسی از اصول اولیه حسابداری دارند , باید در به روز کردن دانش خود نیز علاقه نشان دهند.حسابداران باید اطمینان حاصل کنند که درک کاملی از جدیدترین اخبار و تحولات در زمینه های کاری خود مانند قوانین مالیاتی , معافیت های مالیاتی کشور , ارزش افزوده , حقوق و دستمزد , قوانین بانکی و ...دارند.امروزه , فناوری نقش بیشتری در صنعت دارد و حسابداران باید از این روندهای نوظهور آگاه باشند.

دانستیم که برای ورود به بازار کار حسابداری چه اقداماتی باید انجام دهیم.حال در نظر داشته باشید با یادگیری اصولی این رشته , نه تنها موجب موفقیت و درآمدزایی خودتان خواهید شد , بلکه قادر به ایفای نقشی مهم برای پیشرفت سیستم مالی کشورها خواهید بود.برخی از مشکلات مشتریان در کتاب های درسی نیست و نیاز به توجه ویژه و درجه ای از خلاقیت دارند.